Excursie Ouzoud watervallen

Dagexcursie vanuit Marrakech naar de Ouzoud watervallen. Met een lokale gids maak je een wandeling van 2 ½ uur in dit mooie nationale park. Ontmoet de berberaapjes, geniet van de watervallen en van een heerlijke berber-omelet of tajine met de watervallen als decor. Geschikt voor de hele familie! De excursie kun je voor iedere dag van het jaar boeken.

Ouzoud watervallen bezoeken vanuit Marrakech

Een privé-excursie naar de Ouzoud watervallen is een welkome en groene afwisseling wanneer je op vakantie in Marrakech bent. De indrukwekkende waterval is een geliefde dagtrip vanuit Marrakech en dat is niet zonder reden. Het is er bergachtig en prachtig groen – de natuurlijke omgeving waar de Berber-apen thuis horen en vrij rondlopen. De watervallen zelf liggen in een kom en zijn omgeven door hoge, steile rotswanden en olijfboomgaarden. Juist deze combinatie maakt een bezoek aan de watervallen zo uniek..

De chauffeur haalt je in de ochtend bij je riad of hotel op. In 2 ½ uur rijd je in een comfortabele 4×4 of minibus de mooie route (170 km) door de Midden-Atlas naar de watervallen. Halverwege stop je voor een glaasje Marokkaanse muntthee of koffie. In Ouzoud neemt een lokale Engelstalige gids je mee naar de mooiste waterval van Marokko. Vanaf een hoogte van 110 meter stort het water over de rand en valt via meerdere plateau’s naar beneden.

De tocht rondom de waterval duurt zo’n 2 ½ uur en tussendoor is er tijd voor een lekkere tajine of Berber-omelet met de ruisende waterval als achtergrond. Met de gids loop je door het schilderachtig olijfbomen-landschap eerst een verhard zandpad af dat je naar het laagste punt van de waterval brengt. Het is vrij zeker dat je onderweg de Berberapen tegenkomt die hier thuis zijn. Als je wilt, kun je aan de voet van de waterval een duik in het water nemen en voor een paar dirham kun je ook nog met een klein platbootje tot heel dicht bij de waterval geroeid worden. Vaak zie je vanaf hier mooie ‘regenbogen’ in de waternevel. Via een klein, houten bruggetje kom je aan de overkant waar je een slingerpad van trappen naar boven volgt. Je hoeft natuurlijk niet in één keer naar boven, je kunt regelmatig stoppen voor leuke souvenirs, om wat te drinken of om mooie foto’s te maken.

Natuurlijk kun je deze dagtrip uitbreiden en overnachten in een mooi hotel. Het voordeel is dat je dan de watervallen in de ochtend en avond bijna voor jou alleen hebt. Op je gemak slenter je het pad nog een keer af of maakt een wandeling in de spectaculaire El-Abid kloof. Neem contact met ons op wanneer we dit voor je mogen organiseren.

De totale rijtijd van deze dag is ca. 5  uur.

Hoe deze dag eruit ziet:

Start van de tour om 8:00, einde om 17:00

8:00 chauffeur haalt jullie op bij riad, hotel of ophaalpunt

9:30 Marokkaanse muntthee / koffiestop

11:00 aankomst Ouzoud

11:00 wandeling met lokale gids naar de watervallen en door de olijfboomgaard

12:30 lunch

14:30 terugkeer naar Marrakech

17:00 aankomst Marrakech waar je weer afgezet wordt bij je riad, hotel of ophaalpunt

Ben je geen ochtendmens of juist wel; het is ook mogelijk om eerder of later te vertrekken. Dit kun je aangeven op het formulier. We nemen contact met je op voor overleg.

De prijs

De prijs per persoon is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Bij 2 pers. Bij 3 pers. Bij 4 pers. Bij 5 pers. Bij 6 pers.
€ 75,- € 60,- € 45,- € 40,- € 35,-

Wat is er bij de prijs van deze excursie inbegrepen?

  • ophalen en terugbrengen van/naar je hotel, riad of ophaalpunt (wanneer de jeep of minibus niet bij je accommodatie in de medina kan komen).
  • Engels- of Franstalige chauffeur
  • lokale, professionele gids in Ouzoud, Engelstalig
  • vervoer heen en terug in een comfortabele privé jeep of minibus met airconditioning

Wat is er niet bij inbegrepen?

  • lunch – reken op ongeveer € 10,- / 100 Dirham p.p. (neem contant geld mee)
  • kosten drankjes
  • fooien

Extra informatie

Wat neem je mee:

  • wandelschoenen of gympen – het pad naar beneden is op sommige plaatsen oneffen en steil. Teenslippers zijn niet geschikt, je hebt grip nodig.
  • zonnebril en zonnebrandcrème
  • contant, klein geld voor lunch en drankjes

Deze dagtocht is geschikt voor iedereen met een normale conditie. Helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelgebruikers.

De excursie is het hele jaar door te boeken. Voordat je naar Marrakech vertrekt, maar ook wanneer je al in Marrakech bent (uiterlijk 24 uur van tevoren boeken).