Excursie Ouzoud watervallen

Deze privé-excursie kun je voor iedere datum van het jaar boeken.

Dagexcursie vanuit Marrakech naar de Ouzoud watervallen. Met een lokale gids een wandeling van 2 ½ uur in het mooie nationale park. De berberaapjes komen nieuwsgierig naar je toe, geniet van de mooie watervallen en van een heerlijke berber-omelet of tajine met de watervallen als decor.

Marrakech – Ouzoud

Een privé-excursie naar de Ouzoud watervallen is een welkome en groene afwisseling wanneer je een paar dagen in Marrakech bent. De indrukwekkende waterval is een geliefde dagtrip vanuit Marrakech en dat is niet zonder reden. De omgeving is bergachtig en prachtig groen, er lopen Berberapen rond, de waterval zelf ligt in een kom en is omgeven door hoge, steile rotswanden en olijfbomen. Juist deze combinatie maakt een bezoek aan de watervallen zo uniek..

Boek je bij ons je dagtocht naar Ouzoud dan haalt onze chauffeur je bij je riad of hotel op. In 2 ½ uur rijd je in een comfortabele 4×4 of minibus de mooie route door de Midden-Atlas naar de watervallen. Halverwege stop je voor een glaasje Marokkaanse muntthee of koffie. In Ouzoud neemt een lokale gids je mee naar de mooiste waterval van Marokko. Vanaf een hoogte van 110 meter stort het water over de rand en valt via meerdere plateau’s naar beneden.

De tocht rondom de waterval duurt zo’n 2 ½ uur en tussendoor is er tijd voor een lekkere tajine met de ruisende waterval als achtergrond. Met de lokale gids loop je door het schilderachtig olijfbomen-landschap een zandpad af naar beneden en het is vrij zeker dat je onderweg de Berberapen tegenkomt die hier thuis zijn. Aan de voet van de waterval kun je een duik in het water nemen en voor een paar dirham kun je eventueel met een klein bootje tot heel dicht bij de waterval geroeid worden. Vaak zie je vanaf hier mooie ‘regenbogen’ in de waternevel. Een paar zandzakken in het water en een klein, houten bruggetje verder ben je aan de overkant aangekomen. Via een slingerpad van trappen klim je weer naar boven. Je hoeft niet in één keer naar boven, je kunt regelmatig stoppen voor leuke souvenirs, om wat te drinken of om mooie foto’s te maken.

Natuurlijk kun je deze dagtrip uitbreiden en overnachten in een mooi hotel. Het voordeel is dat je dan de watervallen in de ochtend en avond bijna voor jou alleen hebt. Op je gemak slenter je het pad nog een keer af of maakt een wandeling in de spectaculaire El-Abid kloof. Neem contact met ons op wanneer we dit voor je mogen organiseren.

De totale reistijd van deze dag is ca. 5  uur.

Dagindeling

Start excursie Ouzoud 8:00

8:00 chauffeur haalt jullie op bij riad, hotel of ophaalpunt

9:30 Marokkaanse muntthee / koffiestop

11:00 aankomst Ouzoud

11:00 wandeling met lokale gids

12:30 lunch

14:30 terug naar Marrakech

17:00 aankomst Marrakech, einde excursie

Ben je geen ochtendmens of juist wel; het is ook mogelijk om eerder of later te vertrekken. Dit kun je aangeven op het formulier. We nemen contact met je op voor overleg.

De prijs

De prijs per persoon is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Bij 2 pers. Bij 3 pers. Bij 4 pers. Bij 5 pers. Bij 6 pers.
€ 75,- € 60,- € 45,- € 40,- € 35,-

Wat is er bij de prijs van deze excursie inbegrepen?

  • ophalen en terugbrengen van/naar je hotel, riad of ophaalpunt (wanneer de jeep of minibus niet bij je accommodatie in de medina kan komen).
  • Engels- of Franstalige chauffeur
  • lokale, professionele gids in Ouzoud, Engels- of Franstalig
  • vervoer heen en terug in een comfortabele jeep of minibus met airconditioning

Wat is er niet bij inbegrepen?

  • lunch – reken op ongeveer € 10,- / 100 Dirham p.p. (neem contant geld mee)
  • drankjes onderweg
  • fooien

Belangrijke informatie

Wat neem je mee op deze excursie naar Ouzoud:

  • wandelschoenen of gympen – het pad naar beneden is op sommige plaatsen oneffen en steil. Teenslippers zijn niet geschikt, je hebt grip nodig.
  • zonnebril en zonnebrandcrème
  • contant, klein geld voor lunch en drankjes

Deze dagtocht is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelgebruikers.

De excursie is het hele jaar door te boeken. De watervallen zijn het mooist wanneer er veel water in staat. Tussen december en maart zijn de watervallen op hun allermooist.

Je kunt deze tocht boeken voordat je naar Marrakech vertrekt, maar ook wanneer je al in Marrakech bent (uiterlijk 24 uur van tevoren boeken).