fbpx

YOGAREIS

/YOGAREIS
YOGAREIS 2018-07-26T21:01:15+00:00

Yoga & Cultuurreis

Yoga met de goudgele zandduinen van de Sahara als decor tijdens deze inspirerende reis door het zuiden van Marokko. Van zondag 4 t/m zondag 11 november 2018 gaan we samen met Hellen Drooger terug naar de Marokkaanse woestijn. Een droomreis van 8 dagen voor zowel de beginner als de ervaren yogi.

Een heerlijke week voor jezelf. Tijd om te dromen en te ontspannen, om te onderzoeken en te ontmoeten, om te delen en te verwonderen. Tijd om kennis te maken met yoga of juist om je practice te verdiepen. Stap in een andere wereld en beleef deze door er gewoon te ‘zijn’ en te genieten van de rust en de verstilling, je te verwonderen en te ontspannen.

Geniet en laat je inspireren door het bruisende Marrakech, de duizend-en-één nacht sfeer in Zuid-Marokko, de sprankelende Nomaden en de ongelofelijke schoonheid en authenticiteit van Marokko. Na deze week ga je naar huis met een prachtig geschenk aan jezelf: mooie herinneringen en een schat aan waardevolle inspiratie.

Geef jezelf dit cadeau en kom tot rust onder de Marokkaanse sterrenhemel! Het enige dat je nog hoeft te doen is je vliegticket boeken. De reis start om 11:00 vanaf het vliegveld Marrakech Menara. De beste aansluiting heb je via Ryanair met de vlucht vanaf Eindhoven. Vertrek op 4 november om 8:10 Je komt dan om 10:55 plaatselijke tijd in Marrakech aan. Op de terugweg vertrek je om 11:20 en ben je om 16:05 weer in Eindhoven.

Deze reis combineert yoga en cultuur. Je krijgt een goede indruk van de natuur en de mensen in het zuiden van Marokko. De reis start in Marrakech, de meest bruisende van de koningssteden. Dwaal door de souks, eet op het Djemaa El Fna plein, laat je betoveren! Via het indrukwekkende, ruige Atlasgebergte en Ait Ben Haddou rijd je per jeep door de onverwachts groene Draavallei naar het letterlijke einde van de weg. M’hamid, het begin van de woestijn. Nog zo’n zes km offroad door het zand naar ons woestijnkamp. Geniet van de zonsondergangen en de sterrenhemel. Maak kennis met de Marokkaanse keuken en de gastvrijheid van de bevolking. Tijd heeft hier een andere betekenis. Nieuwe ontmoetingen en de Nomadencultuur geven je inspiratie en nieuwe inzichten.

Het yogaprogramma start in de oase en worden gegeven door Hellen Drooger, een ervaren yogadocent uit Amsterdam die naast haar yoga practice een praktijk voor Shiatsu en Japanse acupunctuur heeft. ‘Yoga is een mooie start om naar binnen te keren, te luisteren naar wat je lichaam en geest je zeggen’. Hellen’s lessen kenmerken zich door een down-to-earth aanpak waarbij alle ruimte gegeven wordt om verbinding te maken met het innerlijke zelf en is voor zowel beginners als gevorderden geschikt. De dagelijkse yogalessen starten met ademhalingsoefeningen. In de ochtend lekker pittige Hatha yoga en in de avond wat rustiger Yin yoga.

Naast genoeg tijd om te ontspannen en je eigen ding te doen, gaan we ‘koken mét en eten bij’ de lokale bewoners, bezoeken we oude kasbah’s, en drinken thee bij de bewoners. Samen met een heerlijke dromedarisdagtocht, bezoek aan een authentieke plaatselijke hamam en een excursie naar een pottenbakkerij krijg je een mooi beeld van het leven in Zuid-Marokko.

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 6 personen. Om genoeg persoonlijke aandacht bij de yogalessen te garanderen kunnen er maximaal 10 deelnemers mee. De reis gaat gegarandeerd door!

De prijs voor deze 8-daagse reis: € 920,- p.p. op basis van een gedeelde kamer. Toeslag voor een 1 pk bedraagt € 50,- voor alle overnachtingen in de woestijn. Een 1-pk in Marrakech en de oase is afhankelijk van de beschikbaarheid. Mogelijkheden en meerprijs op aanvraag.

Inclusief:

 • 10 yogalessen
 • alle overnachtingen; 2 x in een traditionele riad in Marrakech, 1 x in een riad in een oase nabij Ouarzazate, 4 x in de bivouac in M’hamid
 • alle vervoer in Marokko
 • alle lunches incl. 1 non-alcoholisch drankje, uitgezonderd dag 1 in Marrakech
 • alle diners incl. 1 non-alcoholisch drankje, uitgezonderd dag 1 in Marrakech
 • koffie, thee en water in de bivouac
 • excursies; Ait ben Haddou, koken en eten bij de dorpsbewoners, dromadarisdagtocht, pottenbakkerij, hamam

Exclusief

 • vliegticket naar en van Marrakech
 • fooienpot (ca. € 40,- p.p.)
 • persoonlijke uitgaven
 • lunch en diner eerste dag in Marrakech
 • drankjes onderweg

Dag 1 – Aankomst in bruisend Marrakech. Vanaf vliegveld Marrakech Menara gaan we naar onze riad. Lunch in de medina, excursie naar de oude koranschool Medersa ben Youssef en dwalen door de soeks alsof het de schatkamers van Ali Baba zijn; geurige kruiden, zilveren theepotten, dadels, leren tassen en sandalen en misschien ook wel die ene echte wonderlamp. In de vroege avond laten we ons betoveren op Jemaa El Fnaa, het beroemde plein dat zodra de zon ondergaat een bonte voorstelling uit de hoed tovert. Hier gaan we eten bij één van de vele eetkraampjes.

Dag 2 – Na een vroeg ontbijt vertrekken we om 8:00 met de jeep om via het imponerende Atlasgebergte naar Ouarzazate te rijden. Na iedere bocht zie je het landschap en de kleuren veranderen. Voor de lunch stoppen we bij Ait ben Haddou, de eeuwenoude Kasbah die op de Werelderfgoedlijst staat. Eindpunt van deze dag is een oase vlakbij Ouarzazate waar we in de avond onze lijven gaan rekken en strekken tijdens de eerste yogales die wordt gegeven door Hellen Drooger.

Dag 3 – Wakker worden in de stilte en het groen van de oase. Na de pittige yogales en het ontbijt stappen we in de jeep om via de groene Draavallei vol dadel- en palmbomen naar M’hamid te rijden, het laatste oasedorp voor de woestijn. Onderweg maken we een wandeling door deze weelderige vallei en stoppen we voor een bezoek aan de pottenbakkerij. Eindpunt M’hamid wordt niet voor niets de poort naar de Sahara genoemd. De weg houdt hier op en na zo’n 6 km met de jeep door het zand komen we in de late namiddag aan bij onze bivouac (luxe ‘tenten’kamp). In de avond yoga, een lekkere slowcooked maaltijd, sterren kijken en onze ervaringen delen bij het knetterende kampvuur.

Dag 4 – Yoga en ontbijt. Na het ontbijt is het echt aankomen voor jezelf. Struin door de woestijn, lees een boek, snuffel of schrijf wat. Halverwege de ochtend lopen we in ongeveer drie kwartier tot een uur door het zand naar M’hamid waar we Rachida en Khadija ontmoeten, geboren en getogen in M’hamid. Zij gaan met ons onze lunch bereiden. Een ‘kookworkshop’, maar dan net even anders. Ze spreken alleen Frans en Marokkaans, daarom nemen we ook onze gids mee. We gaan samen met Rachida en Khadija in hun keukentje koken om daarna samen te genieten van onze eigen bereidde lunch. Het gaat niet zozeer om wat op tafel komt te staan, want dat is sowieso altijd lekker, maar voor het samen zijn. Het delen van keuken, cultuur en gebruiken; een inkijkje in het leven van alledag. Na de lunch kopen we onze tulbanden en evt. souvenirs in het dorp en gaan nog even op een terras in het dorp zitten. Met de jeeps gaan we weer terug naar de bivouac. In de avond een fijne yogasessie met de goudgele zandduinen als achtergrond, diner en thee drinken bij het kampvuur.

Dag 5 – In de ochtend yoga en ontbijt. Na de lunch gaan we met de jeeps naar de oude en nog bewoonde kasbah van M’hamid. Met een gids maken we een wandeling door de kasbah en drinken thee bij een van de bewoners. Later rijden we een klein stukje verder om een prachtige zonsondergang te zien om daarna terug te gaan naar de bivouac voor een rustige yogales en diner.

Dag 6 – In de ochtend een energieke yogales en ontbijt. We maken ons klaar voor de kamelentocht en krijgen een lesje ‘hoe krijg je die tulband nou een beetje fraai om je hoofd?’.  Als je wilt kun je op de kameel, maar je kunt er ook voor kiezen om te lopen, of allebei natuurlijk. In de middag houden we in de schaduw van een Tamarisk een picknick die verzorgt wordt door de kok en de gidsen.We nemen ruim de tijd voor de lunch. Hellen geeft nog een mindfulness oefening voordat we weer verder gaan en in de richting van het kamp teruglopen. Even tijd om bij te komen van deze wandel- en kamelendag. Daarna een rustige yogasessie, opfrissen en aanschuiven voor het diner. Op deze laatste avond onder de sterrenhemel in de Sahara genieten we nog een keer extra van de Nomadenmuziek bij het kampvuur

Dag 7 – Bij zonsopkomst yoga, aansluitend ontbijt en vertrek. We rijden via Ourzazate weer terug naar Marrakech. Onderweg zullen we stoppen voor de lunch en een bezoek aan de plaatselijke, traditionele hamam. Geen luxe wellness-oord, maar precies de authentieke hamam zoals de bewoners deze zelf ook gebruiken. Het is een lange tocht, maar ontspannen en met een superzachte huid komen we aan in onze riad in Marrakech. Met z’n allen nog een laatste keer dineren om daarna tevreden en relaxt deze reis af te sluiten.

Dag 8 – Na het allerlaatste gezamenlijke ontbijt is het tijd om afscheid te nemen. Weer helemaal opgeladen en vol nieuwe inzichten ga je terug naar Nederland. De woestijn geeft nooit haar geheimen prijs, maar zal vast ook bij jou iets in beweging hebben gezet!

Om deze reis te boeken kun je het formulier hieronder gebruiken of ons een mail sturen met dezelfde gegevens naar: info@zinderniswoestijnreizen.nl

Nadat je de boeking geplaatst hebt, ontvang je de factuur via de mail.

De velden met een * zijn verplicht in te vullen.

Reisgezelschap
Boek je met meerdere personen dezelfde reis, vul dan allemaal dit formulier apart in.

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Contactgegevens

Overig


Vragen of opmerkingen

Algemene voorwaarden
Ja, ik stem in met jullie algemene voorwaarden.

Yoga in Marokko tijdens de Zindernis Woesteinreizen yogareis